23 de maig 2013

Tecnologia, Talent i Tolerància



De la ma d'en Xavier Testar @xtestar he descobert el nom de Richard Florida urbanista Director of the Martin Prosperity Institute  University of Toronto’s Rotman School of Management i fundador de la consultora Creative Class Group.

Escriptor del llibre The Rise of the Creative Class del que n'ha publicat una reedició renovada el 2012, Florida assenyala que la competitivitat i la riquesa vénen determinades, cada vegada més, per la capacitat d’innovació i creativitat de les ciutats, les regions i els països

Amb ell apareix el concepte de “classe creativa” com a contribuidora del desenvolupament regional. Són aquelles ocupacions en què els individus es comprometen amb la resolució de problemes complexos, la qual cosa implica dosis altes de judici independent, alts nivells d’educació i capital humà. Semba que empíricament es pot corroborar que la classe creativa tendeix a situar-se en llocs que reuneixen uns certs requisits de “qualitat” i, en particular, en comunitats obertes i diverses on la diferència és ben acollida i l’accés a la creativitat cultural és poc costós. El resultat és que les activitats que formen part de la “nova economia” es localitzen en llocs que combinen les denominades 3 “T’s”: Tecnologia, Talent i Tolerància. 

En el web del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya podeu trobar en Català i Castellà el treball de les autores Rosa Urbanos i  Alexandrina Stoyanova: Tecnologia, talent i tolerància en el desenvolupament econòmic de Catalunya (2011) on apliquen el model de Richad Florida Papers d'Economia Industrial i a on es pot veure com es comporten les CCAA de l'Estat Espanyol sota aquests conceptes.
______________________________________________________________________________