26 de maig 2013

Quality means better science












 
La setmana passada la UB juntament amb la UPC van organitzar una Jornada sobre Qualitat  a la Recerca. Es va debatre la importànica d'introduir els sistemes de Gestió de la Qualitat Total en el món de la Recerca en especial en la bàsica.

Dades mostren que només l'11 % dels estudis publicats poden ser "replicats" seguint les dades dels papers publicats. Algunes entrades lligades al debat: 

Els models de Gestió de la Qualitat Total com per exemple les normes ISO 9001-2008 són eines que haurien d'introduir-se en els grups i centres de recerca. Cal però no confondre l'objectiu amb les eines i per tant no hem d'oblidar que introduir la gestió de la qualitat no és passar un examen (certificació) i omplir papers (SOP, PNT's) sinó que és canviar la cultura i la manera de fer les coses del grup o centre de recerca  Quality Management Principles (ISO)

Molt interessant la presentació del Dr. Miquel Llobera cap del grup de recerca Metabolisme Lipidic-LPL de la UB, grup certificat amb la ISO 9001: 2008 Grup Metabolisme- CEMERET

La fotografia de l'entrada està treta del web del grup. 
______________________________________________________________________________